Olika möjligheter att jobba hemifrån

Det är inte ovanligt att många av oss är trötta på våra dagjobb och trånar efter en annan och bättre tillvaro.

Själv gick jag under många år och fantiserade om hur det skulle vara att kunna välja om jag vill jobba en viss dag eller inte. Både utifrån att jag hade tillräckligt med pengar, men också själva grejen med att leva fritt, utan det där oket som ett åtta till fem jobb lägger på ens axlar.

Under många år stannade det just vid en dröm om att jobba hemifrån. Men, så en dag, kom jag i kontakt med internets alla möjligheter och insåg ganska snabbt att det faktiskt inte var en omöjlighet, att jag, om jag bara gav mig f-n på det, inom en inte alltför avlägsen framtid faktiskt skulle kunna hitta ett sätt att jobba hemifrån – och att det gick att tjäna en riktigt bra slant varje månad.

Idag är min dåvarande dröm i allra högsta grad en verklighet. Bara så mycket bättre än det jag vågade visionera om då. Idag är jag så gott som ekonomiskt oberoende. Visst, jag kan väl inte köpa mig en egen paradisö, men jag har en inkomst varje månad som med råge täcker alla mina kostnader – och min familjs.

YouTube Preview Image

I genomsnitt drar jag in runt 70 000 kr varje månad på att jobba hemifrån, och mycket av dessa intäkter är ”passiva”, det vill säga pengar som jag tjänar när någon klickar på en annons eller någon av mina länkar.

Förvirrad? Jag förstår det. Låt mig förklara lite närmare hur jag lyckades med det här.

För det första måste vi ringa in begreppet om att jobba hemifrån mer tydligt. Vad jag syftar på är ett slags hemmajobb där jag tjänar pengar på egen hand. Först hade jag en enskild firma, och numera ett Aktiebolag. Men det viktiga är inte bolagsformen utan att jag kontrollerar och kan påverka hela processen själv. Det är en definitivt en av de viktigaste nycklarna till att jag idag kan jobba hemifrån eller från vilken plats i världen som helst där jag har en dator och en internetuppkoppling.

Detta kan som sagt vara viktigt att påpeka eftersom många som letar efter möjligheter att jobba hemifrån framför allt tänker på det som en anställningsform. Det vill säga att man arbetar hos ett telemarketingbolag eller liknande.

Men enligt min mening är detta ett misstag. Din utgångspunkt ska vara full kontroll. Det vill säga att du äger tillgångarna som genererar pengarna. På så vis kan du när som helst skala upp verksamheten – eller, om du vill – sälja av en del.

Det viktiga frågan är självklart HUR man tar första steget och börjar jobba hemifrån. Jag ska återkomma till detta i mitt nästa inlägg, men en utmärkt början är om du kollar in videon jag lagt in här. Jag började inte med denna typ av undersökningar. Men jag har provat de senaste månaderna och kommit fram till slutsatsen att det just nu inte finns något bättre sätt att komma igång och tjäna pengar hemifrån som total nybörjare.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu