Var smart när du ska låna pengar!

Det finns flera saker att beakta när du lånar pengar. För det första är det absolut inte en aktivitet som ska utföras i hast, utan planering, eller ännu värre: med finansiell desperation som utgångspunkt. Att låna pengar, att låna smart och fördelaktigt kan faktiskt vara en källa till inkomst, om det utförs på rätt sätt och under rätt förutsättningar.

Nu undrar du säkert vad jag pratar om? Att låna pengar som källa till inkomst – menar jag verkligen allvar? Ja. Det gör jag. Och det är faktiskt inte så konstigt som det låter. Nej ,snarare handlar det om en aktivitet som sker varje sekund, dygnet runt, över hela jorden. Basen är grundläggande matematik. Ty om du kan låna 1000 kr till en ränta på 4% och sedan förvalta denna tusenlapp till ett värde över dessa 4%, så har du förädlat ditt lån till en vinst.

Låna pengar på rätt sätt

Såhär jobbar investerare dagligen. Givetvis lånar de helt andra summor men grundprincipen är densamma. Min poäng är inte i första hand att du ska ta lån för att tjäna pengar, men jag vill ändå att du såhär initialt tänker på att det faktiskt går att minimera förluster eller maximera vinster genom att låna pengar på rätt sätt.

Givetvis är dina förutsättningar att få ett lån med bra ränta och goda betalningsvillkor högre om uppfyller långivarens baskrav. Vanligtvis är dessa desamma hos majoriteten av långivare: inga betalningsanmärkningar och en fast lön/inkomst på minst 100 000 kr om året. Sen höjs förstås kraven i paritet med storleken på pengarsumman. Det säger sig själv.

Motivera varför ska just DU bör få ett fördelaktigt lån

Ett av mina bästa tips för att få ett bra lånevillkor är att försöka tänka sig in i långivarens kläder. Fråga dig själv hur du tror att långivaren resonerar. Fråga dig själv varför just du bör få ett fördelaktigt lån. Och slipa sen på att motivera detta. Det är till syvende och sist dina pengar och din ekonomi det handlar om. Och som med allt annat så kommer resultatet att stå i direkt relation till din insats. Var också noga med att ta in flera olika långivare i processen. Låt dem buda mot varandra. Jämför och kolla, syna och bolla. Då kan lånet bli en av de bästa affärer du gör i ditt liv. Inte minst när det handlar om hus och hem.

Taggar: , ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu